Cursusinfo

Lestijden

Zondagochtend (09:30 - 12:00 uur)
Dinsdagochtend (09:30 - 12:00 uur)
Dinsdagavond (19:30 - 22:00 uur)

Voor verdere informatie kunt u via het contactformulier op deze website contact met ons opnemen.

Locatie

Schilderzolder Cultureel Centrum 't Gasthoes
Gasthuisstraat 25
5961 GA HORST

Vanwege verbouwing van Cultureel centrum 't Gasthoes hebben we tijdelijk onderdak gevonden bij Bloemsierkunst Ilse Rambags, Kogelstraat 62 te Hegelsom. Naar verwachting zullen we medio 2020 weer onze intrek kunnen nemen in de Schilderzolder van Cultureel Centrum 't Gasthoes. Tot die tijd gaan we met veel plezier aan de slag bij Ilse.

Docent

Leo Coppus

Wijze van lesgeven en/of begeleiding

De cursisten worden individueel begeleid door Leo Coppus. Tweewekelijks wordt per lesgroep een half uurtje de tijd genomen om samen met Leo Coppus de onderhanden werken van de aanwezige leden te bespreken. Dit vormt voor eenieder een nuttige aanvulling op de individuele begeleiding.

Beginners

Het verdient de voorkeur om  in eerste instantie te werken met potlood. Het  leren observeren en het aanleren van basistechnieken staat hierbij centraal. Aan de  hand van stillevens kunnen  een aantal potloodstudies worden gemaakt. Na deze fase kan de wereld van de kleur verkend worden d.m.v. aquarel, of acryl of olieverf. De materiaalkeuze kan in overleg met de docent worden besproken.

Gevorderden

Hierbij vindt begeleiding plaats van de cursist met het werk waarmee hij/zij op dat moment bezig is. Bij deze begeleiding worden alle adviezen gegeven die op dat moment nuttig zijn om het werk aan meer kracht te laten winnen. Daarnaast wordt de cursist gestimuleerd om kennis en vaardigheden op te doen van andere technieken en werkwijzen.

Schilderruimte

Onderstaand een foto-impressie van een schilderles in onze schilderzolder in 't Gasthoes te Horst.

Silverlight versie