Geschiedenis

1976

Onze vereniging is in 1976 onder de naam Teken- en Schildersclub ’t Brouwershuis van start gegaan in het gelijknamige café-restaurant Brouwershuis aan de Maas in Broekhuizen. Toon van de Ven, in het dagelijkse leven tekenleraar aan het Blariacum college in Blerick, heeft toen de eerste schilderlessen verzorgd. Jaarlijks werden er exposities georganiseerd.

2002

Eind 2002 is de vereniging verhuisd naar het thans gerenoveerde cultureel centrum ‘t Gasthoês te Horst. Daar kregen we een ruime schilderzolder ter beschikking.

2004

Sinds begin 2004 geeft Leo Coppus, leiding aan de schilder- en tekenlessen. Op dit moment zijn er circa 30 cursisten actief die, verdeeld over momenteel 2 dagdelen, deze lessen volgen. Tweejaarlijks worden er exposities gehouden waar de cursisten hun werken van de afgelopen periode kunnen laten zien aan het grote publiek.

2015

In januari 2015 zijn er statuten vastgesteld voor onze vereniging. De vereniging heeft daarbij de nieuwe naam Schildersclub ’t Brouwershuis gekregen.

2016

Expositie in De Wingerd Sevenum.

2018

Expositie in De Wingerd Sevenum.

2019

In het kader van het 800-jarig bestaan van de gemeente Horst aan de Maas hebben de leden 50cm x 50 cm werkjes geëxposeerd in de kleuren geel en zwart. De kleuren van het Wapen van Horst. De locatie was Bibliotheek Horst.

Heden

Vanwege de aanpassing aan ’t Gasthoês hebben we vanaf 2018 elders een ruimte gehad om onze hobby uit te kunnen oefenen. Sinds oktober 2021 maken we weer gebruik van onze schilderzolder in ‘t Gasthoês, die nu onder andere voorzien is van een geweldige daglicht verlichting.